ØVING 5 OPPGAVE 2

Å brenne seg i sosiale medier

Det er fort gjort å gå på en smell i sosiale medier. Og det finnes flere eksempler på bedrifter som har kjørt mislykkede kampanjer på nettet.

Ta for eksempel DIGIORNO , et amerikansk ferdig pizza merke. De brukte emneknaggen #WhyIStayed for å selge Pizza. Denne emneknaggen ble en populær emneknagg for kvinner som har blitt mishandlet  etter NFL spilleren Ray Rice ble suspendert for å ha banket opp sin kone Janay Rice. I et forsøk på a trekke til seg kunder brukte pizza merket emneknaggen #whyistayed. Kort etter forstod DiGiorno hva de hadde gjort og slettet twitter meldingen og «twittret» en unnskyldning istedet hvor pizza merket innrømmet at de ikke visste hva emneknaggen stod for før de postet det.

Screen Shot 2017-05-18 at 15.05.21

Screen Shot 2017-05-18 at 15.02.06

Et annet eksempel på sosiale media ”bloopers” er deltas tweet i 2014 ,hvor flyselskapet ønsket å gratulere USA for a ha vunnet verdens cup kampen mot Kenya 2-1. De ”tweeted” følgende bilde…

Screen Shot 2017-05-18 at 15.06.57

Problemet her er at det ikke finnes giraffer i Ghana, de er iallfall ikke fra Ghana. Det gikk ikke lenge for følgere protesterte og firmaet måtte ”twittre” en unnskyldning.

I følge Forbes magazine er en viktig ”checklist” når en ønsker a ”poste” innhold på sosiale medier følgende:

  • Dobbel sjekk staving, ordbruk og alt media du legger ved innlegget for du trykker på send knappen.
  • Sjekk fakta; pass på at alt du skriver er sant. Er du ikke 100% sikker på noe ikke skriv det. Det kan skade deg dersom leseren tror du er en løgnhals ellers kan du virke mindre informert.
  • Vær klar for at du kan fa negative kommentarer og omtale; det finnes mange troll der ute ,man må ikke ta alt sa personlig, om man da kan sta for det man har postet.
  • Forstå emneknaggene for du bruker dem. Emneknagger er supert for a bli sett men bare dersom du vett hva de betyr og bruker de på rett mate.

 

Kilder:

forbes.com ,time.com ,telegraph.co.uk

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar