Øving 2 Oppgave 3.

Hvorfor trenger bedrifter en strategi for bruk av sosiale medier?    

I den tiden vi lever i trenger alle firmaer som ønsker a være relevante en strategi for sosiale medier , dette fordi man må strebe etter å treffe kunden hvor han/hun befinner seg. En studie gjort av Forbes magazine viser at over 73% av alle voksne i USA har kontoer på sosiale medier plattformer. Internet og sosiale medier er mer og mer tilgjengelig til oss til en hver tid dette pga av mer bruk av mobil og at den eldre generasjonen (55-64 åringer) er ikke lengre ekskludert men faktisk den raskest voksende alders gruppen med 79% vekst siden 2012 i følge en studie gjort av smartinsights.com. Her er en «social media intent index» laget av Ruder Finn, den viser hvilke motiver amerikanerne hadde i 2016 for å bruke sosiale medier.Screen Shot 2017-03-15 at 14.42.31.png

 

Det er ikke nok  bare ha et sosiale medier tilstedeværelse man må og ha en klar strategi for bedriftens bruk ,dette fordi man må vite hva man ønsker a oppnå , hva er bedriftens mål og hvordan skal målet nås? Bedrifter som ikke har en klar strategi eller velger å ikke forholde seg til sosiale medier mister en stor fordel sammenlignet med konkurrenter som har dette. De vil miste kontrollen på noe de selv kunne hatt kontroll over. En god strategi av sosiale medier bør dessuten resultere i et sterkere brand, mer dialog med kunder, mer interesse rundt bedriften og dermed en mer suksessfull bedrift med økt profitt.

«If you’re not generating conversations or new subscribers, or making any money, then whatever you’re doing has failed.A social media strategy is a success when you are able to engage and interact with your target audience.» Forbes Magazine

Hva bør strategien inneholde?

– Hva er målet ? Hva ønsker vi og oppnå med bruk av sosiale medier ? Dette variere etter hva slags type virksomhet det er snakk om, men uansett må formålet være en fortsettelse av virksomhetens overordnede strategi.

– Hvem er vår mål gruppe ? Hvem er det vi ønsker å treffe? alder? kjønn? lokalt, globalt?

– Hvordan når vi målgruppen vår? hvordan engasjere målgruppen vår i det vi ønsker å selge? Hvordan bevare interessen/nysgjerrighet til målgruppen vår

– Hvilken profil skal vi ha på nettet ? hvordan vil vi fremstå? Hva er innholdet vi ønsker å dele? Hva er spillereglene til de ansatte f.eks hva er vår «policy» når det kommer til å respondere til sinte kunder? kunder har en tendens til å like bedrifter som fremstår folkelige så det kan lønne seg å gi de ansatte noe autonomi .Her er en twitter fra sas til en kunde som har «reise-withdrawl»

Screen Shot 2017-03-15 at 15.26.56

– Hvilken/hvilke sosiale medier plattformer skal vi ta i bruk ? Hvilke kanaler bruker målgruppen vår? Det er stor forskjell pa sosiale media platform valg etter målgruppens alder, artikkelen under påstår at i 2016 var bare 12% av snapchat brukere i alderen 35-54 og de eldre en det var i et ensifret prosent, altså «no place for oldies»

Screen Shot 2017-03-15 at 14.30.33

 

Når og hvordan bruker målgruppen vår sosialemedier? en kan få tilgang på en rekke tall på de forskjellige sosiale medie plattformene. F.eks har man en bedriftskonto på Instagram kan du få tak i både når folk er mest aktive på Instagram og hvor de befinner seg geografisk. Dette kan være nyttig når en planlegger innlegg.

Screen Shot 2017-03-15 at 12.15.58

Screen Shot 2017-03-15 at 12.22.18

– Lansering og drifting Det er og viktig å ta stilling til både lansering og drift i strategien. hvem skal være ansvarlig , hvordan skal man klare og lage nok materiale til a holde de forhåpentligvis meget engasjerte følgerne engasjerte? kanskje en har budsjett nok til a ha ansatte som bare fokuserer pa dette. det er viktig at det skjer nok pa sosiale plattformer ,lengre perioder uten oppdateringer eller oppdateringer av dårlig kvalitet kan til syvende og sist være meget skadelig for «brandet»

-Hvordan kan vi måle hvor suksessfulle vi er? her er det viktig og komme opp med kritiske nummer for å måle at alt arbeidet bedriften legger i sosiale medier til slutt er verdt det. f.eks kan det være lurt å sjekke hvilke plattformer er mest suksessfulle for bedriften men og generelt og videre fokusere på de. det er og viktig og spore engasjementet fra følgere som f.eks deling ,likes , kommentarer og dialog.  Det finnes og mer analytiske verktøy for å måle ROI og «Conversion rate» som kan gi meget god informasjon.

Jeg mener bedrifter som er suksessfulle med sosiale medier bruk har en klar konsis profil som er med på å styrke bedriftens helhetlige brand. Jeg mener og at en ikke kan regne med å lykkes fra starten av ,en må prøve og feile. Sosiale medier er så dynamisk at det må og reflekteres i strategien. 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

En kommentar om “Øving 2 Oppgave 3.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s